De voordelen van het uitbesteden van je loonadministratie 

Home / Blog / Financiën / De voordelen van het uitbesteden van je loonadministratie 

Als ondernemen ben je allang niet meer enkel bezig met het maken en verkopen van een product of het leveren van een dienst. In plaats hiervan ben je veel tijd kwijt aan de bedrijfsvoering en zaken als salaris- en personeelsadministratie. Je kunt ervoor kiezen om je loonadministratie en andere HR-zaken uit te besteden, maar wat zijn de voordelen hiervan precies? Je leest het in deze blog.

Waarom moet je je loonadministratie goed bijhouden?

Het goed op orde hebben en bijhouden van je loonadministratie is voor elke werkgever verplicht. Dit is verplicht omdat de belastingdienst op deze manier een goed overzicht heeft van alle loonbetalingen aan je werknemers.

De voordelen

Het voornaamste voordeel van het uitbesteden van je loonadministratie is de tijd die je bespaart. Want bij het uitvoeren van de loonadministratie moet je veel dingen opzoeken, wat erg tijdrovend is. Bovendien veranderen de regels constant en kost het veel tijd en moeite om bij te blijven. Wanneer je de loonadministratie uitbesteed hou je meer tijd over aan je eigen werkzaamheden.

Wanneer je je loonadministratie uitbesteed en dus een externe partij aanneemt, heeft dit nog een groot voordeel. Je kunt werknemers met vragen namelijk doorverwijzen naar het administratiekantoor, zo hoef je zelf niet steeds te zoeken naar antwoorden. Je geeft tevens de verantwoordelijkheid uit handen, dus wanneer er iets fout gaat is het niet jouw schuld, maar de schuld van het administratiekantoor.

Aan wie ga je je loonadministratie uitbesteden?

Wanneer je hebt besloten dat je je HR uitbesteden gaat, is het een kwestie van een goed administratiekantoor vinden. Omdat het administratiekantoor met gevoelige informatie werkt wil je een betrouwbare partij met goede communicatie. Een betrouwbaar administratiekantoor vind je door je verwachtingen goed door te spreken in de kennismakingsgesprekken. Het is aan te raden om deze gesprekken met meerdere partijen te voeren en de partij die het beste aansluit op jouw wensen en verwachtingen te kiezen.

Bekijk ook