Wat is een broker en hoe kies ik de juiste? 

Home / Blog / Financiën / Wat is een broker en hoe kies ik de juiste? 

Met de explosieve groei van de handel in cryptocurrency komt de term “broker” steeds vaker voorbij. Broker is een term die gebruikt wordt bij het handelen op de effectenbeurs, waar de handel in cryptocurrency onder valt. Maar wat is een broker en wat doet deze precies? Dit en meer lees je in dit artikel. Lees nu verder en ontdek! 

Wat is een broker? 

Een broker is een tussenpersoon, of tussenpartij, die handel faciliteert. Om als particuliere belegger te kunnen investeren in bepaalde objecten heb je een broker nodig. Een broker staat tussen de belegger en de markt in en zorgt voor actieve handel tussen beide partijen.  

Een broker is lid van de beurs en werkt uitsluitend in opdracht van een particuliere, of institutionele belegger. Je kunt een broker zien als makelaar tussen de beide partijen. Een broker wordt ingezet op verschillende vlakken in de markt zoals aandelen, opties, obligaties en cryptocurrency. Wil jij bijvoorbeeld Bitcoin kopen? Dan doe je dit via een broker. 

Welke broker moet ik kiezen? 

Voordat je een broker kiest dien je goed op de hoogte te zijn van de services, voorwaarden en handelswijze van de broker in kwestie. Ook hierbij geld, goedkoop is vaak duurkoop. Omdat je vaak met redelijke bedragen aan de slag gaat is veiligheid zeer belangrijk. Verder bieden veel brokers additionele services aan zoals ondersteuning en educatie, analysemogelijkheden en een goede klantenservice. Zo kun je bij brokers van cryptocurrency altijd geschiedenis van de koers en de actuele Bitcoin koers bekijken. 

Hoe maken brokers winst? 

De meeste brokers brengen transactiekosten in rekening. Voor iedere transactie gaat een x bedrag of een bepaald percentage naar de broker. In sommige gevallen worden er iedere maand tevens servicekosten in rekening gebracht, waarbij je een soort abonnementsvorm hebt. Toch kan een broker die servicekosten in rekening brengt voordelig uitpakken, omdat de andere voorwaarden beter zijn. 

Bekijk ook